Coastal soudun EM-kisat 2022

Coastal-soudun EM-kisat järjestetään San Sebastianissa, Espanjassa 27. – 30.10. Kilpailuissa on mukana myös KeU-edustusta: André Salmi Beach Sprintin U19 yksinsoudussa, Pekka Lensu Endurance-matkan yksinsoutu toisena Suomen maajoukkue-edustajana sekä Endurance-matkan kaksikkosoutu seurajoukkueena Pekka Mäkelän kanssa. Pekka Mäkelä edustaa Takon Soutajia, mutta EM-kisoissa kaksikkosoutajat “edustavat samaa seuraa”. Miehet ratkaisivat lähtö- ja tuloslistoille merkittävän seuran rehdisti kolikkoa heittämällä.

André Salmi (s. 2006)

Coastal-soudussa Keravan Urheilijoita edustava André on Beach Sprintin SM-voittaja tänä vuonna. André urheilee ja harjoittelee monipuolisesti. Treeniohjelmaan kuuluu soutuharjoitusten lisäksi uinti- ja hiihtoharjoituksia. Olympialuokan soudussa André edustaa Soutuseura SMARKia ja treenaa Helsingin vesillä, mutta myös Ruotsissa, Jönköpingissä, valmentajan silmien alla. Tavoitteena hänellä on kehittyä kilpasoutajana kansainvälisellä tasolla ja EM-kilpailu antaakin varmasti arvokasta kokemusta tavoitteen edistämiseksi.

Pekka Lensu (s. 1982)

Soudussa parhaat saavutukset ovat tähän mennessä Sulkavan parisoudun kaksi voittoa vuosilta 2019 ja 2021 Pentti Soinin kanssa sekä Coastal Beach Sprint SM-kulta kuluvalta vuodelta.

Heinäkuun puolessa välissä, Coastalin SM Beach Sprinteissä Pekka mursi finaalilähdön maaliintulossa oikean käden uloimman kämmenluun ja mikä hieman muutti valmistautumissuunnitelmaa EM-kisoihin. Käsi oli kipsissä/ortoosissa kuukauden verran ja minkä jälkeen hän lähti pikkuhiljaa kättä kuntouttamaan ja palauttamaan siihen voimia, sitä mukaa, mitä kämmenluun luutuminen antoi myöden. Kipsin ja ortoosin pidon ajan Pekka piti kuntoa muutoin yllä jalkojen voima- ja kuntopyöräharjoittelulla ja mikä toimi hyvin. Syyskuun puolesta välistä alkaen hän on palannut palannut vesille ja voi todeta, että käsi ei enää estä tekemistä. Meneillään on kaksi viimeistä kovaa viimeistelyviikoa, joiden jälkeen hieman herkistelylepoa ja kunnon kohdistamista EM-kisaan.

EM-kilpailussa Pekka soutaa kaksikkolähdön Pekka Mäkelän kanssa ja tämän lisäksi yksikkölähdön, jossa toisena Suomen edustajana on Joel Naukkarinen. Pekka lähtee EM:iin kisaamaan mahdollisimman hyvistä sijoituksista ja uskoo, että erityisesti kaiman kanssa he voivat haastaa muiden maiden parhaimmistoa. Pekat ehtivät ennen kisaa toteuttaa muutaman yhteistreenin. Molemmat ovat sen verran kokeneita soutajia, että kaksikossa soudun yhteensovittaminen ei ole ongelma ja kaksikko voikin edetä luottavaisin mielin kohti kisaa.

Pekka Mäkelä (s. 1977)

Kilpailee aktiivisesti coastal- ja puuvene-luokissa, jotka tukevat hyvin toisiaan. Soudun lisäksi treeniohjelmaan kuuluu monipuolisesti paljon muuta liikuntaa mm. juoksua ja hiihtoa. Parhaita saavutuksia on valinta 2020 vuoden puuvenesoutajaksi ja 14. sija kaksikolla 2021 Coastal-MM kisoissa.

Coastal-soudun EM-kisat lokakuun lopussa on hieno mahdollisuus jatkaa soutukautta. Tänä kautena harjoitukset ja kilpailut ovat menneet hyvin, joten EM:iin Pekka lähtee luottavaisin mielin. EM:ssä Pekka soutaa miesten kaksikkolähdön lisäksi sekakaksikossa Tiia-Maria Rauttolan kanssa.

Pekka kokee, että heillä nyt on hieno tilaisuus soutaa yhdessä kaimansa kanssa, sillä molemmat ovat viime vuodet kisanneet tasaväkisesti, ja uskoo, että kaiken mennessä nappiin heillä on mahdollisuus haastaa kärkijoukkueita.

 

Onnea ja menestystä kilpailuun!