Keravan Urheilijat menestyksekäs Imatran sisäsoutukisoissa

500 metrin ja 10 000 metrin SM-kilpailut kisattiin Imatralla 24. ja 25. maaliskuuta. Keravan Urheilijoista kilpailuun osallistui tavanomaista pienempi joukkue, jossa vielä viime hetkellä oli muutamia poisjääntejä. Tänä vuonna sisäsoutukisoja on vaivannut osallistujakato, päällekkäisyyksistä ja sairasteluista johtuen, siksipä perinteiden mukaisesti kisojen osallistujista n. 20 prosenttia edusti Keravan Urheilijoita. Keravan Urhelijat saalistivat viikonlopun aikana 8 kultaa, 6 hopeaa ja 2 pronssia.

Tänä vuonna Imatran Urheilutalon “keli” yllätti positiivisesti. Aikaisempina vuosina kovin kuivan sisäilman vuoksi kisapäivät ovat kuullostaneet melko epäterveiltä, kilpailijoiden selvitellessä kurkkuaan ja keuhkojaan. Tänä vuonna ilma oli huomattavasti parempi ja lauantain jälkeen sunnuntain kisaan pystyi lähtemään huomattavasti paremmalla hapenotolla kuin aiempina vuosina.

Lauantain 500 metrillä nähtiin hyviä suorituksia. Kilpailupäivän keravalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi M18-sarjassa soutanut Miska Bäckmann ajalla 1:36,6. Miska on aloittanut sisäsoudun kevään aikana ja ehti käydä harjoituksissa vain muutamia kertoja ennen Imatran kisastarttia. Nuori mies on kuitenkin innostunut soudusta ja motivoitunut tekemään tuloksia. Saamme ehkä jatkossakin kuulla hyviä saavutuksia.

KeUn nuoret miehet menestyivät hyvin FIRCissä.

Tiukka mitalikamppailu nähtiin M40-sarjassa, jossa Jarmo Siljamäki jäi täpärästi kokonaiskisan neljänneksi. Kilpailussa oli kuitenkin mukana SM-kilpailun ulkopuolinen soutaja, joten Jarmo sijoittui SM-kilpailussa kolmanneksi.

Kilpailupäivän kovimman suorituksen teki Neste Rowing Clubin Jari Saario, joka ensin souti M40-sarjan voittoon uudella SE-ajalla 1:17,8. Jonkin ajan kuluttua mies nähtiin uudelleen kisastartissa, tällä kertaa avoimessa miesten sarjassa, josta myös tuli voitto vain hieman heikommalla ajalla.

Sunnuntaina 10 000 metrillä Keravan Urheilijoiden hyvä vire jatkui. Aamupäivän kilpailussa N60-sarjassa Ritva Reponen voitti. Saman teki Elisa Aunola naisten kevyessä sarjassa.

Naisten kevyen sarjan soutajat “tasasivat” voitot viikonlopun aikana. Lauantaina Petra kultaa, Elisa hopeaa. Sunnuntaina päinvastoin

Miesten puolella keravalaisittain nopeimman ajan souti M U23-sarjassa Aleksi Penna. Aleksin aika, 37:08,1 on sarjan uusi Suomen ennätys.