Suomen ennätykset uusiksi FIRCissä ja WRICHissä

Helmikuun toisena viikonloppuna sisäsouturintamalla käytiin jälleen kovia taisteluita sisäsoudun mestaruuksista.

FIRCin 2000 metrin Suomen mestaruudet ratkottiin Helsingin urheilutalolla 8.2. Päällekkäisyyksien vuoksi moni vakiokävijä oli toisaalla ja sairastumisetkin vielä rokottivat joukkuetta. Siitä huolimatta KeUn joukkue kisassa oli iskukykyinen ja monilukuinen ja osallistujista n. 24% edusti Keravan Urheilijoita.

Kisassa tehtiin 3 uutta Suomen ennätystä, yhden niistä teki Keravan Urheilijoiden Siiri Saalo. U23 kevyessä sarjassa soutanut Siiri souti Suomen mestaruuteen ja pysäytti kellot aikaan 7:48,5.  Suomen mestareiksi soutivat myös Meeri Vaakanainen N70-sarjassa sekä Venla Männistö naisten kevyessä sarjassa.

Viime hetkillä KeUn joukkuetta saatiin täydentämään viime vuosina vesillä erittäin hyvin pärjännyt, mutta sisäsoutukisoissa harvinainen näky, Juha-Matti Valkama. Ennakkoon kovasti spekuloitiin, meneekö M50-sarjan SE-rikki. Tällä kertaa Juha-Matin potku eri riittänyt, mutta tuloksena oli hopeaa. Muissa sarjoissa hopealle soutivat Tarita Vähä-Vahe (N50), Ritva Reponen (N60), Jouko Tyrkäs (M70 kevyt), Janna Virtanen (U23). Lisäksi parikisoissa hopealle soutivat Juho Hyyhö ja Aleksi Isokoski (U14) sekä Jere Niemi ja Miko Storman (U23). Pronssille soutivat Pirjo Maula (N50), Aleksi Isokoski (U14) ja Johannes Vaakanainen (M70 kevyt).

Soutukilpailujen jälkeen Urheilutalolla jatkettiin perinteisesti muilla kestävyyslajeilla ja vuorossa oli Tryathlonkisa sekä Wattbiken 10 km SM-kilpailu. Sitkeimmät soutajat osallistuivat kaikkiin lajeihin. Tryathlonissa matkoina oli 1 km soutua, 4 km BikeErg ja 1 km SkiErg. Keu:n Jussi Koponen osallistui tuoreilla jaloilla kisaan ja voitti M50-sarjan, Jouko Tyrkäs oli sarjassa neljäs. M40-sarjassa Jukka Haikonen sijoittui kuudenneksi. Naisissa Tarita Vähä-Vahe ja Siiri Saalo etenivät lähes rintarinnan, , mutta viimeisellä osuudella Siiri karkasi johtoon. Molemmat naiset voittivat oman sarjansa.

Wattbikekisa päätti pitkän ja hapottavan päivän. N50-sarjassa viivalla olivat jo aamun soutukisassa kohdanneet Leena Volinsky (IK-32) ja Tarita Vähä-Vahe. Leena oli omassa lajissaan hieman parempi. M50-sarjassa Jukka Haikonen sijoittui kuudenneksi ja Jussi Koponen seitsemänneksi. M70-sarjassa Jouko Tyrkäs sijoittui toiseksi.

Kestävyysurheiluviikonlopun tulokset löytyy Finnrowingin sivuilta.

Samanaikaisesti kun Suomessa ratkottiin mestaruuksia, soudettiin sisäsoudun maailmanmestaruuskilpailut (WRICH) Pariisissa. Vasta kolmatta kertaa järjestetty tapahtuma oli nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa. Mukana oli kilpailijoita 52 maasta ja ilmoittautuneita yli 3200. Suomesta mukana oli lopulta 6 soutajaa, jotka tekivät kisojen aikana 10 suoritusta.

Pariisissa matkoina oli jo perjantaina soudettu 500 metriä sekä lauantainen 2000 metriä. Molemmille matkoille osallistunut Keravan Urheilijoiden Jorma Lehtinen jäi täpärästi mitaleilta, mutta souti molemmilla matkoilla uuden SE-ajat. M70 kevyen sarjan uusi SE-aika 500 metrin matkalla on 1:32,9 ja 2000 metrillä 7:23,2. Kisoissa koettiin hienoja suomalaishetkiä myös N60-sarjassa, kun Mervi Kovanen osoitti kovaa nousujohteista kuntoa ja souti niin ikään molemmilla matkoilla uuden SE:n. 500 metrillä ennätyksen myötä heltisi myös sarjan voitto ajalla 1:44,9. 2000 metrillä uusi SE-aika 7:56,3 oikeutti pronssille. Vaikka Mervi ei KeU:ta edustakaan, on saavutettu mitali ja uusi ennätys yhteinen ilo.

Miesten 500 metrin kilpailussa nähtiin hopea mitalista tiukka kamppailu, joka ratkesi Joel Naukkarisen hyväksi. M55 kevyessä sarjassa 2000 metrillä Pentti Soini sijoittui neljänneksi. N40-sarjassa Piia Aurasen sijoitus oli 500 metrillä 14. ja 2000 metrillä 30.

MM-kisojen tulokset kokonaisuudessaan löytyy täältä. Tulosten yhteydessä on myös kiinnostavaa grafiikkaa, mm. tahdista ja soutuvauhdista.