Ergomaraton SM ja open

In English click here

Ergomaraton 2021 on saatu päätökseen. Takana on jo toinen poikkeuksellinen sisäsoutukausi. Viime vuonna pandemia yllätti kaikki ns. “housut kintuissa”, tähän kauteen voitiin vallitseva tilanne huomioiden valmistautua hieman paremmin. Varmasti kaikki silti elättelivät toivetta, että edes sisäsoutukauden viimeinen kisa voitaisiin soutaa perinteisellä tavalla. Näin ei kuitenkaan käynyt ja vuoden aikana tutuksi tullut virtuaalikisa järjestettiin etäkisana. Etäkisa tarkoittaa, että käytössä ei ollut kilpailuohjelmistoa; soutajat saivat soutaa tuloksensa haluamanaan ajankohtana lauantain 24.4. aikana ja henkilökohtainen tulos toimitettiin järjestäjälle tulosten keräystä varten.

Kisaan osallistui ennätysmäärä soutajia, kaikkiaan kisaan ilmoittautui 89 soutajaa, joista 3 ulkomailta. Viime hetken poisjääntejä tuli vain yksi. Virtuaaliajan ilmiöksi voidaan laskea ehkäpä jopa poikkeuksellisen suuri keskeyttäneiden määrä, 5 soutajaa jätti matkan syystä tai toisesta kesken. Erityisesti maratonia soutaneilla yksin soutaminen on varmasti vaikuttanut keskeytyspäätökseen.

Kuten Ergomaralle on tyypillistä, tälläkin kertaa saatiin erittäin onnistuneita suorituksia. Päivän aikana tehtiin 4 uutta maailman ennätystä ja 8 uutta Suomen ennätystä. Henkilökohtaisia ennätyksiä tuli useita ja some-kanavien perustella todella moni oli tyytyväinen suoritukseensa. Onnittelut kaikille!

Kilpailujen tulokset löytyvät tästä linkistä.